Blog

Посещението на автора Александър Грийн в България през 2022 г

Oct 7, 2022 | Personal Blog

През септември 2022 г. съавторът на Cracking of the Mask, Александър, посети части от древна Тракия, от която съвременна България е част, и сподели това за посещението си:

Да се завърна отново на тракийска почва беше едно прекрасно изживяване за мен. Дължа това удоволствие на няколко фактора от професионалния и личния ми живот, които ме доведоха до България на едно пътешествие, което буквално беше организирано в последния момент.

Нямах идея, че ще пътувам месец преди заминаването си! Но знам, че животът може да бъде доста непредвидим и за това не му мислих много и преди да се усетя, поех устремено към България.

Сега, след като съм обратно на американска почва, мога да кажа със сигурност, че това беше едно страхотно приключение. Срещнах се с много сърдечни хора по време на пътуването си и успях да се насладя на красотата на Тракия отново, за което съм изключително благодарен.

По-долу ще намерите три снимки от престоя ми в България.

В типичен бески стил (древните тракийски племена), аз и трима от моите приятели, които ме продружиха, успяхме да се насладим на красивия изгрев в Шумен, България.

Имахме време и да посетим националния парк Пирин (също познат като древната планина Орбелус в “Cracking of the Mask“), и да се разходим сред величествените борови дървета в югозападна Тракия.

Заключително искам да Ви покажа една снимка на Разложката котловина, която е домът на Евмондия в съвременната част от сюжетната линия на „Cracking of the Mask“.

Благодаря много за вниманието Ви! Редовната поредица от блогове „Пътуване във времето“ ще бъде възобновена през октомври месец!

П.С. Ако искате да продължавате да четете за авторите на “Cracking of the Mask” или за траките и древните римляни, ни последвайте в социалните медии:

Facebook: https://www.facebook.com/3tbooks

Instagram: https://www.Instagram.com/3tbooks

Twitter: www.twitter.com/3tbooks/